Over: Rutger Jansen – musical director Joseph

Rutger Jansen


Even voorstellen

Mijn naam is Rutger Jansen en ik zet me in als dirigent/ musical director voor Stichting Musical Producties Twente.

Stichting Musical Producties Twente heeft mij in 2010 benaderd om ze bij te staan bij het muzikaal opzetten van de musical “Grease”.  Dit heeft in 2013 een mooi vervolg gekregen met de musical “Hairspray”, waarbij ik de volledige verantwoordelijkheid kreeg over het combo en orkest.

Ik ben mijn professionele muzikale carrière begonnen aan het Artez Conservatorium te Zwolle. Tijdens de studie Slagwerk Klassieke Muziek begon mijn affiniteit voor de lichte muziek te groeien. Deze affiniteit zette zich om in een vervolgstudie Pop & Jazz. Er ging een wereld voor mij open! Ik ben als zelfstandige gaan spelen, doceren, arrangeren en dirigeren.

Omdat mijn hart in het theater ligt, heb ik mij gespecialiseerd in het schrijven / arrangeren van cross-overs van klassieke, lichte en interculturele muziek in, laten we zeggen, niet altijd “standaard bezettingen”. Dit resulteerde in 2012 in een compleet theaterprogramma, welke ik mocht arrangeren en uitvoeren met als thema “Movie & Musical”. Voor dit seizoen staat er weer één op het programma met het thema “History of Pop”.

Na de fantastische productie Evita in 2015, zijn we als creatief team en bestuur tot een nieuwe uitdaging gekomen. Ik kijk er daarom naar uit om samen met mijn 3 collega’s te gaan werken aan wederom één van A.L. Webber zijn hoogtepunten met een groep top muzikanten en acteurs.

Benieuwd naar wat ik meer doe? Check dan ook mijn linked-in pagina.

 

Muzikale groet,
Drumschool Wierden - Facebook Twitter V2